Vandaag is het wereldproefdierendag. Op Utrecht Science Park Bilthoven staat Animal Research Center van Poonawalla Science Park BV op deze dag stil bij het belang en de onmisbaarheid van proefdieren in de wetenschap.

Proefdieren zijn cruciaal voor de wetenschap. Zonder proefdieren is het nog steeds veel moeilijker, of onmogelijk, om de veiligheid en werkzaamheid van nieuwe medicijnen en vaccins te garanderen voordat ze op mensen worden getest. Echter, het gebruik van proefdieren is omstreden en mensen zijn bezorgd over de manier waarop proefdieren worden behandeld en de gevolgen voor hun welzijn.
Vervanging, vermindering, verfijning
Werken met proefdieren is aan strikte protocollen en richtlijnen gebonden. Daarvoor werken we samen met reguliere inspecties en wetenschappelijke organisaties. Samen blijven we ons inspannen met onderzoek naar vervanging van proefdieren door proefdiervrije methoden, vermindering van het aantal proefdieren en verfijning door het welzijn van de dieren te waarborgen.

We willen benadrukken dat we er alles aan doen om onze dieren op een verantwoorde en ethische manier te behandelen. Dat wij dat met veel dierenliefde doen is voor ons vanzelfsprekend. Wij geloven in transparantie en zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over onze werkwijzen.